CMS programma

Een CMS programma is een stukje software waarmee u eenvoudig uw website kunt beheren. Veel CMS programma’s zijn geschreven in de scripttaal PHP. Een CMS programma draait dan als een PHP script op uw webhosting pakket. Een CMS programma maakt vaak gebruik van een database om de gegevens van de website in op te slaan.

Om aanpassingen te verrichten aan de website stelt het CMS programma een beheeromgeving beschikbaar. U kunt inloggen met uw beheerdersaccount op dezeĀ beheeromgeving en binnen deze beheeromgeving de gewenste wijzigingen doorvoeren. De schermen binnen de beheeromgeving zijn logisch ingedeeld. Verschillende onderdelen van uw website hebben hun eigen beheerscherm. Vanuit het startscherm van de beheeromgeving navigeert u heel eenvoudig naar het juiste scherm.

Er zullen vaak een aantal layouts bij het CMS programma zitten waar u een keuze uit kunt maken. Op deze manier is het mogelijk om flink kosten te besparen op een webdesigner. Het is immers niet meer nodig om een layout te laten maken: u selecteert gewoon een kant en klare layout die met het CMS programma wordt meegeleverd.

Een betaalbaar CMS programma kunt u kopen via deze website. Ja, er zijn gratis alternatieven. Maar met een gratis CMS programma is het vaak nodig om uitbreidingen te installeren voor bepaalde essentiƫle zaken. Zo kunt u bij het gratis CMS programma WordPress pas een contactformulier op uw website plaatsen na het installeren van de uitbreiding Contact Form 7. Wanneer u niet weet hoe u dit moet doen, dan gaat het u dus tijd kosten om dit uit te zoeken. Of het gaat u geld kosten omdat u een expert inschakelt die het voor u doet.

Bij het CMS programma dat u via de bovenstaande link kunt aanschaffen, kunt u direct formulieren op uw website plaatsen. Door het installatieprogramma kan er zelfs een voorbeeldformulier worden neergezet op uw website, als u daar tijdens de installatie voor kiest. Tijdens de installatie kunt u tevens zelf de inloggegevens kiezen voor uw beheerdersaccount.