Betekenis CMS

De afkorting CMS staat voor “content management system”. Men bedoelt er een stuk software mee waarmee het beheren van een website heel gemakkelijk kan worden gedaan. Vrij vertaald is het “inhoudsbeheersysteem”.

Een content management systeem installeert u op uw webhosting pakket. Na de installatie is er een beheeromgeving beschikbaar. U kunt met uw beheerdersaccount, die tijdens de installatie wordt aangemaakt, inloggen in deze beheeromgeving.

Er zitten vaak verschillende lay-outs inbegrepen waaruit u een keuze kunt maken. Zo heeft u meteen een opmaak voor uw website en is het niet nodig een webdesigner in te huren. De mogelijkheid om een eigen HTML ontwerp te gebruiken wordt door veel CMS systemen echter wel geboden. Wilt u geen eigen ontwerp gebruiken, dan kunt u een opmaak kiezen die bij het CMS systeem is inbegrepen.

Verschillende onderdelen van de website hebben binnen deze beheeromgeving een eigen beheerscherm. Zo is er een scherm voor het beheer van pagina’s, een scherm voor het aanpassen van het navigatiemenu op de website, een scherm voor het beheer van banners, et cetera.

Wilt u meer over CMS systemen weten, dan kunt u het artikel Betekenis CMS doornemen. Het is een artikel op de website van Vrolijk Internet Services, een bedrijf dat een gemakkelijk te gebruiken CMS systeem aanbiedt. Het CMS systeem van Vrolijk Internet Services kunt u via de website kopen. Er is een handleiding van het CMS systeem op de website te vinden, zodat het leren werken met het CMS systeem geen enkel probleem zal zijn.

Daarnaast levert Vrolijk Internet Services diverse CMS systemen voor het maken van een specifiek type website, zoals een marktplaats CMS systeem specifiek voor het beginnen van een eigen marktplaats. En een startpagina script specifiek voor het runnen van uw eigen startpagina website. Al deze scripts zijn in de scripttaal PHP ontwikkeld en zijn eenvoudig te installeren op uw webhosting pakket.