CMS systeem leren

Denkt u dat een CMS systeem leren lastig is? Voor veel CMS systemen zijn er online tutorials en is er allerlei documentatie beschikbaar, waarmee het leren werken met een CMS systeem sterk wordt vereenvoudigd.

Ook staan video websites zoals YouTube boordevol filmpjes met online documentatie rondom CMS systemen. Men laat dan met screenshots zien wat u precies moet doen om een bepaald gedeelte van uw website aan te passen. Van verschillende velden en knoppen van de beheeromgeving wordt in dergelijke filmpjes uitgelegd waar ze voor dienen. Omdat veel informatie online te vinden is, heeft u niet te maken met hoge kosten voor cursusmateriaal.

Met behulp van de teksten en video’s die online te vinden zijn, is het leren werken met een CMS systeem prima te doen. Ook als u helemaal geen verstand heeft van websites maken of programmeren, kunt u met behulp van de beheeromgeving van een CMS systeem de gewenste aanpassingen op uw website doorvoeren. Het CMS systeem zorgt ervoor dat de dingen die u via de beheeromgeving invoert, aan de voorkant van de website in de juiste opmaak worden getoond.

Voor een CMS systeem leren hoeft u zich dus niet te laten weerhouden door de techniek. De beheeromgeving is zo in elkaar gezet dat de website ook eenvoudig aan te passen is door mensen die geen kaas gegeten hebben van websites maken. Kennis van de opmaaktalen HTML en CSS is dus niet nodig.

De beheeromgeving van een CMS systeem heeft vaak een logische indeling. Verschillende objecten op uw website hebben een eigen scherm waarmee u het kunt beheren. Er is bijvoorbeeld een apart scherm voor het beheren van de verschillende pagina’s op uw website en een apart scherm voor het beheren van het navigatiemenu.

Ook dit maakt het leren werken met een CMS systeem (en het beheren van uw website) eenvoudiger, omdat u na enige tijd precies weet in welk beheerscherm u moet zijn om een bepaalde aanpassing door te voeren op uw website.