Afkorting CMS

De letters CMS staan voor de Engelse term “content management system”. In Nederland spreekt men ook wel van een content management systeem of een inhoudbeheersysteem. Het betreft een stuk software waarmee u op een gemakkelijke manier de inhoud van één of meer websites kunt beheren. Dit doet u met behulp van een beheerpaneel die met uw browser heel eenvoudig te bereiken is.

Wilt u een pagina toevoegen aan uw website of wilt u een vacature plaatsen op uw website, dan is de beheeromgeving van het CMS systeem de plek waar u dit doet. Bij de installatie van het CMS systeem op uw webhosting wordt er een beheerdersaccount aangemaakt waarmee u op deze beheeromgeving kunt inloggen. Bij veel CMS systemen is het zo dat er een installatiescript wordt gestart op het moment dat u uw website voor de eerste keer bezoekt. Dit installatiescript geeft u in veel gevallen de mogelijkheid om zelf de gebruikersnaam en het wachtwoord voor inloggen op het beheerpaneel te kiezen.

Raadpleeg het artikel Afkorting CMS op de website van Vrolijk Internet Services als u meer wilt weten over de mogelijkheden die u krijgt met een CMS systeem. Vrolijk Internet Services is de ontwikkelaar en aanbieder van een betaalbaar CMS systeem, waarmee u binnen een mum van tijd uw eigen website online heeft. Het CMS systeem is heel eenvoudig te installeren op uw webhostingpakket.

De installatie van het CMS systeem dat door Vrolijk Internet Services wordt aangeboden bestaat uit een paar simpele stappen. Er kan desgewenst voorbeeld content worden geïnstalleerd op uw website. Er worden dan enkele voorbeeldpagina’s aangemaakt, waaronder een pagina met een contactformulier. Wanneer dit formulier wordt ingevuld, ontvangt u een e-mail op het e-mailadres dat u tijdens de installatie heeft ingevuld. De e-mail bevat het ingevulde bericht en de gegevens van de afzender. Zo heeft u direct al een werkend contactformulier op uw nieuwe website