CMS betekenis

Als u benieuwd bent wat de betekenis is van de afkorting CMS, lees dan snel verder. In dit artikel kunt u lezen waar de letters CMS voor staan en wat het voordeel is van het gebruik van een CMS systeem. Ook leest u hoe u betaalbaar de beschikking krijgt over een goed CMS systeem.

CMS staat voor “content management system” (ook wel inhoudbeheersysteem genoemd). Dat is een stuk software dat u op uw webhosting pakket kunt installeren, waarna er een beheeromgeving beschikbaar komt voor het op eenvoudige wijze aanpassen van uw eigen website.

Zo kunt u via de beheeromgeving van een CMS systeem op een heel gemakkelijke manier een nieuwe pagina toevoegen aan uw website of een bestaande pagina aanpassen of verwijderen. Afbeeldingen uploaden gaat via de beheeromgeving heel gemakkelijk en er is geen FTP programma voor nodig.

Op de pagina CMS betekenis kunt u betaalbaar een uitgebreid CMS systeem aanschaffen. Tijdens de installatie is het mogelijk om direct een aantal voorbeeldpagina’s te laten aanmaken, waaronder een pagina met een contactformulier. Dit contactformulier is direct na de installatie te gebruiken: wanneer een bezoeker het contactformulier invult, ontvangt u een e-mail op het tijdens de installatie ingevoerde e-mailadres. De e-mail bevat de in het formulier ingevulde gegevens.

De voor zoekmachines relevante velden zoals de meta description en meta keywords kunt u per afzonderlijke pagina instellen met het CMS systeem. U hoeft zich geen zorgen te maken over hoe dit technisch aan de zoekmachines wordt doorgegeven – dit regelt het CMS systeem voor u.