Hoe maak ik een startpagina?

Wanneer u met uw website wilt verkopen dan is het belangrijk dat u voldoende bezoekers op uw website heeft. Een hoge positie in Google is daarbij belangrijk. Alleen dan zal uw website voldoende bezoekers trekken om daadwerkelijk verkopen te realiseren.

Een onderdeel van hoger is Google komen is het maken van backlinks. Backlinks zijn verwijzingen naar uw website. Google pikt deze verwijzingen op en ziet ze als een aanbeveling voor uw website. Een manier om extra backlinks naar uw website te verkrijgen is het beginnen van uw eigen startpagina website. Op een startpagina website kunt u verschillende dochterpagina’s aanmaken, waarop u meerdere verwijzingen naar andere websites kunt plaatsen.

Elke startpagina die op uw website aanwezig is, krijgt een eigen onderwerp. Het is een gewoonte om op iedere startpagina links te plaatsen over dat betreffende onderwerp. Naast links kunt u ook informatieve teksten toevoegen aan een dochterpagina. Verder heeft u de mogelijkheid om widgets aan een startpagina toe te voegen. Een widget kan bijvoorbeeld actueel nieuws bevatten (waarbij u zelf niets hoeft te doen om het nieuws actueel te houden). Maar u kunt met behulp van een widget ook bijvoorbeeld een banner aan de verschillende startpagina’s toevoegen.

De tweede link in het artikel dat u nu leest, leidt naar een pagina waar u een PHP script kunt downloaden dat puur bedoeld is ter ondersteuning van het beginnen van uw eigen startpagina website. Het script bevat een afzonderlijk installatieprogramma waardoor het installeren van het PHP script een peulenschil voor u zal zijn. Het script is zo in elkaar gezet dat u ook zonder kennis van de techniek een eigen startpagina website kunt beginnen.